Szukasz farby którą w łatwy i posty sposób skutecznie pomalujesz dach, bramę lub ogrodzenie. Potrzebujesz trwałego, odpornego produktu, którym pokryjesz stalowe, aluminiowe oraz ocynkowane powierzchnie? Wybór jest łatwy - Farba poliwinylowa Dach Rynna Ogrodzenie po mistrzowsku poradzi sobie z tymi zadaniami.


Przygotowanie powierzchni do malowania:

Ocynkowane i aluminiowe: Nie sezonowane powierzchnie powinny być odtłuszczone i lekko wytrawione za pomocą preparatu BAMOCYNK, a na koniec spłukane czystą wodą. Sezonowane powierzchnie ocynkowane: usunąć produkty korozji cynku (białą rdzę) np. przez omiatanie ścierniwem lub czyszczenie szczotką z tworzywa sztucznego a następnie odtłuścić. Stalowe: Konstrukcje nowe odtłuścić i oczyścić do stopnia Sa2 wg PN-ISO 8501-1. Renowacja: Usunąć starą, złuszczoną powłokę malarską i ślady korozji, powierzchnię odtłuścić i oczyścić odpowiednią metodą dobraną do warunków i kształtu konstrukcji.
                                              
Metody nakładania:
Natrysk hydrodynamiczny,  pneumatyczny,  pędzel,  wałek

 

Wydajność teoretyczna:    

Około 9 m²/l przy jednokrotnym malowaniu, w zależności od przygotowania podłoża i wybranej techniki malowania. Zaleca się położenie 2-3 warstw w odstępach 6 godzin od położenia poprzedniej warstwy.

                                         
Przygotowanie farby:
Przed przystąpieniem do malowania farbę należy wymieszać w opakowaniu i w razie konieczności rozcieńczyć ,,Rozcieńczalnikiem do wyrobów poliwinylowych” firmy BATO. Nie stosować benzyny do lakierów.

 

Czas schnięcia:
w temp. 20°C i wilgotności względnej powietrza 65%
Stopień 1  -      40 minut
Stopień 3  -      max. 3 godziny
Czas całkowitego wyschnięcia powłoki:  1 dzień

 

Przechowywanie farby:
Farbę należy przechowywać w temperaturze 5°C-25°C, w szczelnie zamkniętych opakowaniach, osłoniętych przed słońcem.

 

Uwaga!
Powierzchnie płaskie  malować  produktem  z  jednej szarży produkcyjnej, po dokładnym wymieszaniu  wyrobu w każdym  opakowaniu.

 

Skontaktuj się z nami

Regulamin plików cookies